Drinks & Food
Wij kunnen voor de nodige drinks en food aan boord zorgen indien u dat wenst, zodat u kan genieten van een onvergetelijke vaart!

Aandacht mbt FOOD tijdens COVID-19:
Wij voorzien tijdelijk zelf géén FOOD door de verstrengde maatregelen en omwille van hygiënische maatregelen tengevolge van COVID-19.
Het is daarom (uitzonderlijk) wél toegestaan dat u zelf voorziet in food/hapjes/tapa's aan boord.
Wij vragen wel om geen food met oliebaden (bv. ansjovis) mee te nemen aan boord voor de bescherming van de tafel en vloer van onze boot.
U dient zelf te voorzien in borden/bestek/servetten aub.

Drinks:

BIEREN
Jupiler: € 2,50
Speciale bieren (op aanvraag): € 5,00

FRISDRANKEN
Plat/Bruis water:  € 2,50
Coca-Cola/Zero:  € 2,50
Fanta:  € 2,50
Ice Tea: € 2,50

WIJNEN & BUBBELS
Speciaal voor onze klanten selecteerden wij enkele heerlijke (vaar) wijnen & bubbels,
onder begeleiding van wijnhuis "The Wine Barn"

CHAMPAGNE:
"Grande Réserve J. De Telmont": 
Frankrijk, Champagnestreek ("Damery", op 5 kilomter van "Eparnay")
Fles (0,75 l): € 65
Over deze fles...
Deze Champagne wordt in tal van sterrenrestaurants geschonken.
We geven een kort overzicht van wat over deze Champagne De Telmont Grande Réserve al geschreven werd in de nationale en internationale pers: 
In `Le Guide Hachette des Vins' werd hij `Coup de Coeur' en kreeg hij daarenboven drie sterren, beter kan niet... 
We citeren: «Er is slechts één Champagne `Coup de Coeur' in deze categorie. En met 3 sterren dan nog! Zal er genoeg zijn voor iedereen?» 
In Groot-Brittannië kreeg hij in het vaktijdschrift `Decanter' het diploma voor de Champagne met de beste prijs/kwaliteitsverhouding. 
Ook in `Uit Magazine' werd hij geklasseerd bij de beste prijs/kwaliteitsverhouding. 
De Amerikaanse goeroe met wereldwijde invloed `Robert Parker' gaf de `Vintage' ooit 96/100! 
En zo kunnen we nog een tijdje doorgaan maar dan wordt het een beetje saai en vergeten we dat u beter kan proeven om het zelf te ontdekken. 
Er wordt nog met liefde Champagne gemaakt en zeer traditioneel gewerkt. 
Het is geen geldmachine waar alles om winst draait en dat wordt spijtig genoeg uitzonderlijk dezer dagen.
Hij is gemaakt met de drie traditionele druiven in de Champagne: Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Meunier, elk een derde. 
Het resultaat is een zeer soepele, frisse Champagne met een prachtig evenwicht en een zeer grote rijkdom, een juweeltje. 

CAVA:
"Segura Viudas Brut Reserva":
Fles (0,75 l): € 40
Spanje, Catalunya
Over deze fles...
Cava Segura Viudas Reserva Brut wordt gekenmerkt door z'n frisheid, fruitig aroma en z'n complexiteit.
Dankzij 15 maanden rijping 'sur lattes' (i.p.v. de vereiste 9 maanden) op 20 m onder de grond excelleert deze cava een niet te evenaren aromatische neus van bloemetjes, citrus, wit fruit, tropische vruchten en honing. 
Deze cuvée heeft een frisse aanzet, een stevige body met een rijke en romige textuur... en een enorme afdronk! Prachtige fijne mousse! 
Net als bij Franse champagne en andere mousserende wijnen wordt deze Cava volgens de "methode traditionnelle" gemaakt, een bereidings methode die in de wijnwet omschreven staat met de tweede gisting op fles als voornaamste kenmerk. Cava betekent eigenlijk (wijn) kelder of grot en komt voornamelijk uit de streek van Barcelona en Tarragona. In het hart van de Cava streek, Torrelavit (Barcelona), op 6 km van Sant Sadurni d’Anoia vinden we Segura Viudas. Het domein dateert al vanaf de 11e eeuw, toen er een wachttoren werd opgetrokken. Die werd later omgevormd tot een “masia”, een Catalaans woonhuis. Toen op het einde van de 19e eeuw de productie van mousserende wijnen in de regio begon maakte Segura Viudas zijn eerste wijnen. De internationale verkoop van deze Cava onder de merknaam begon in 1969, maar was al direct van bij het begin een groot succes.

WITTE WIJN:
"Rueda Comenge Verdejo":
Spanje
Fles (0,75 l): € 35
Over deze fles...
Vader en zoon 'Comenge' nemen het wijn maken heel serieus, ze zijn maniakaal tot in het kleinste detail. Ze willen zich echt onderscheiden door de kwaliteitslat steeds hoger te leggen en te blijven zoeken en experimenteren naar nieuwe en betere oplossingen en technieken. Ze hebben in samenwerking met de universiteit van Madrid enkele nieuwe vinificatietechnieken ontwikkeld en die zijn zo vernieuwend dat ze prompt gepatenteerd werden! Na slechts 2 oogsten wisten ze zich al van een naam en een reputatie te verzekeren. Ze kregen onder andere 5 sterren (= maximum score) in 'Decanter Magazine' en werden in ditzelfde magazine tot de 3 beste Ribera's verkozen. Ook verscheidene toprestaurants in Spanje zetten deze wijn op hun kaart. Alvaro Comenge bewijst met deze wijn dat hij niet alleen uitstekende rode wijnen kan maken, maar ook heel fijne, elegante witte! De Spaanse appellatie 'Rueda' staat bekend om zijn uitstekende witte wijnen. Het gebied is gelegen in het midden van 'Castilla-y-León', ten noordwesten van Madrid, op zo'n 35 kilometer van de bekende D.O. 'Ribera del Duero'. De geschiedenis van de wijnbouw gaat hier zeer ver terug maar het is pas vrij recent dat Rueda zijn hoog aangeschreven reputatie als witte-wijn-producent opbouwde. Het begon allemaal toen de directeur van het bekende Rioja-wijnhuis 'Marqués de Riscal' samen met de gereputeerde Franse professor 'Emile Peynaud' er in 1972 in slaagden een lekkere witte wijn te maken die beantwoordde aan de moderne smaak. Dit was schijnbaar het startschot dat iedereen uit zijn diepe siësta haalde want sinds dan is alles in een stroomversnelling geraakt. De reputatie van en vraag naar Rueda wijnen stijgt sindsdien nog elk jaar en er kwamen ondertussen vele nieuwe producenten en voortreffelijke wijnen bij. Dé druif van deze streek is de 'Verdejo'. Het is een zeer delicate druif die veel zorg vraagt en natuurlijk ontstaan is in Rueda. Om er het maximum uit te kunnen halen is het zeer belangrijk om het juiste, moderne vinificatiemateriaal te hebben. Wijn van Verdejo bezit de structuur en balans om goed te rijpen en na een paar jaar op fles wordt de smaak noot- en honingachtig. Het hoge gehalte aan glycerol zorgt voor rondborstigheid. Hij heeft een mooie mondvulling, fruit en wat rondheid, veel body en een mooie, lange afdronk. Alvaro Comenge bewijst eens te meer zijn vakmanschap, ook voor het maken van witte wijn. Heerlijk lekker!

ROSE WIJN:
"VIN DE FRANCE GP Rosé 'Grenache' LePlan-Vermeersch Rose":
Frankrijk
Fles (0,75 l): € 30

Glas: € 6 (énkel onze rosé kan ook per glas worden gedronken)
Over deze fles...

Het is ondertussen al ruim 15 jaar geleden dat Dirk Vermeersch zijn Lancia, Maserati en Volvo garage te Schilde bij Antwerpen inruilde voor een oud hoevetje in Zuid-Frankrijk dat hij helemaal opknapte en inrichtte als 'Bed en Breakfast'. Dirk en zijn vrouw Hélène, hun dochter Ann, zijn moeder en schoonvader, pakten hun spullen en vertrokken met zijn allen naar het paradijselijke 'Tulette', midden tussen de wijnstokken, olijfbomen en lavendel in de Rhône-streek. Voordien was Dirk Vermeersch een niet onverdienstelijk autoracer die verscheidene malen deelnam aan 'de 24 uren van Francorchamps'. Hij werd in het racemilieu 'Meneer 100%' genoemd omdat hij niets aan het toeval overliet en alles tot in de perfectie voorbereidde en uitvoerde, een karaktertrek die hem ook later, in de wijnbouw, goed van pas zou komen. Een vreselijk ongeval maakte echter een abrupt einde aan zijn succesvolle loopbaan en zo belandde hij in de autohandel die hij dus vaarwel zegde in 1999 om te verhuizen naar het rustige Zuid-Frankrijk. Doordat bij het hoevetje dat hij kocht, een oude, kleine wijngaard hoorde, begon hij geïnteresseerd te raken in de wijnbouw en alles wat ermee te maken had. Een jaar later reeds kocht hij dan ook 1,5 hectare wijngaard bij, wat vinificatiemateriaal en tweedehands wijnvaten om het wijnmaken in de praktijk om te zetten. Wijnjaar 2001 is zijn eerste oogst en meteen goed, daar zit het wijnjaar ook voor veel tussen natuurlijk, 2001 was namelijk algemeen zeer geslaagd voor de Rhône-streek. Al snel werd het wijnmaken een echte passie voor Dirk waar hij zich wederom voor 100% aan wilde geven. Hij verdiepte zich in de materie door zelfscholing en goed rond te kijken bij enkele beroemde domeinen in de Rhône streek. Daarenboven volgde zijn dochter een opleiding aan het 'lycée viticole d'Orange'. Het is daar dat zij haar toekomstige man 'Sebastien' heeft leren kennen, een wijnbouwer van vader op zoon, die ook zijn steentje bijdroeg. Het succes kon niet uitblijven, in 2003 kregen ze hun eerste twee sterren (= zeer geslaagde wijn) in de befaamde Franse wijngids 'Guide Hachette' en in 2006 zelfs een 95/100 van Robert Parker voor hun eerste Châteauneuf du Pape GT-1! Sinds 2005 werken dochter Ann en haar man Sebastien voltijds op het domein en is de familie Vermeersch stilaan gewoon om veel prijzen en bekroningen te krijgen, maar ze blijven hard en gepassioneerd verder werken om de kwaliteit nog te verhogen! In 2010 hebben ze besloten om de 'Bed en Breakfast' waar alles mee begon, te verkopen om zich volledig toe te kunnen leggen op de wijnproductie. Ze lieten een gloednieuwe, moderne wijnmakerij bouwen in Suze-la-Rousse, gelegen temidden van hun 22 hectare wijngaarden. Uiteraard is deze belangrijke investering weer een aanzienlijke verbetering die de kwaliteit eens te meer ten goede komt! Gemaakt met uitsluitend Grenache heeft deze rosé een intens aroma met indrukken van rood fruit. Ook in de smaak vindt men datzelfde rood fruit en een hele lading zomerse frisheid. 

​​​​​​​​​​​​​​Food:
Aandacht mbt FOOD tijdens COVID-19:
Wij voorzien tijdelijk zelf géén FOOD door de verstrengde maatregelen en omwille van hygiënische maatregelen tengevolge van COVID-19.
Het is daarom (uitzonderlijk) wél toegestaan dat u zelf voorziet in food/hapjes/tapa's aan boord.
Wij vragen wel om geen food met oliebaden (bv. ansjovis) mee te nemen aan boord voor de bescherming van de tafel en vloer van onze boot.
U dient zelf te voorzien in borden/bestek/servetten.

DINEREN VOOR OF NA DE RONDVAART
In en rond Gent zijn er tal van restaurants* waar we kunnen aanmeren.
Wij reserveren graag voor u, dan wordt er automatisch rekening gehouden met het verder verloop van de dag.

*Restaurants in en rond Gent op onze vaarroute(s):